Figyelem! Ez az oldal a 2019-es Tanulófesztivál eseményeit tartalmazza!
Az aktuális oldal a ptf.ckh.hu címen érhető el.

III. Pécsi Tanuló Fesztivál

2019. szeptember 25-28.

Három esztendeje Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan Tanuló Fesztivált szervezzen a Pécsi Napok részeként, melyben a tanulás a felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. Kezdeményezésünket támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség-fejlesztés mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények, továbbá felekezetek és nemzetiségek. Idei programunk mottója:

Tanuló Közösségek és Közösségi Tanulás

Csontváry Kosztka Tivadar festőművész halálának 100. évfordulója jegyében

Helyszín és időpont: Pécsett a belvárosban (Szent István tér, Civil Közösségek Háza), valamint a résztvevők saját székhelyén és több városrészben 2019. szeptember 25-26. napokon szakmai rendezvényekkel, előadásokkal, műhelymunkákkal, valamint szeptember 27-28. napokon a szokásos fesztivál-programmal 10.00 – 18.00 óra között számos formában, tevékenységgel a közösségi tanulásért, a tanuló közösségekkel.

Tervezett témák 2019 évre:

  • A művészet és kultúra közel hoz: tanulás zenével, színházzal, tánccal és képző-művészettel
  • Tanulás, mozgással és sporttal az egészségért: ép testben ép lélek
  • Tanuló környezet – tanulás és környezet: hogyan kerülhet a természet és az ember ismét harmóniába?

Csatlakozzon Ön és intézménye is a közösségi tanulási formát, tevékenységet és fejlesztő programot képviselő nyitott példával, mely megismerhető, részt lehet benne venni – esetleg életkortól függetlenül -, a megismerés, a felfedezés, az alkotás, az ismeretszerzés és -terjesztés megnyilvánulását képviselve.  Várjuk közoktatási intézmények tanárait és diákjait, osztályok, iskolai tanuló és fejlesztő közösségek részvételét, bekapcsolódását és felajánlásait.

Amennyiben kezdeményezésünk felkelti érdeklődését, várjuk jelentkezését a Tanuló Fesztivál honlapján, ahol elérheti az idei fesztivál felhívását, formálódó programját és itt töltheti majd fel intézménye bemutatkozását és felajánlásra javasolt tevékenysége(i) rövid ismertetőjét.

A 2019. évi Pécsi Tanuló Fesztivál szakmai partnerei: az UNESCO Globális Tanuló Város Programja (UIL- GLCI); MELLearN, PASCAL Int. Observatory és annak Learning Cities Hálózata, valamint a Nevelők Háza Egyesület.